Jermenski keksići

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Jermenski keksići1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
30
"Slava jermenskih keksića se širi po celom svetu, ne slučajno, probajte i razumećete"

Potrebni sastojci

  • ulje - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • so - 1 prstohvat, mali
  • brašno - 3 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • orasi - 200 g
  • ratluk - 150 g
  • za uvaljanje
  • šećer u prahu - 150 g
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu zajedno sa uljem da provri, nakon toga dodajte sodu i so i skinite sa vatre.

Sipajte brašno odjednom i mešajte energično drvenom kašikom. Čim se dobije stegnata lopta testa, ostavite da se potpuno ohladi.

Od testa kidajte parčiće i pljeskajte ih u dlanu, stavite unutra komadić ratluka i oraha.

Oblikujte ponovo loptice i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Stavite da se peku na 180 stepeni dok ne porumene.

Ispečene jermenske keksiće, dok su još vrući, uvaljajte u smesu od šećera u prahu i vanilin šećera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: