Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od palačinaka sa čokoladom i kokosom

Torta od palačinaka sa čokoladom i kokosom

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Torta od palačinaka sa čokoladom i kokosom
Fotografije: Dora Grozeva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Svaki put kad odlučimo da počnemo sa dijetom, neko treba da nosi parče ove torte od palačinka, da izbijemo tu glupost iz glave"

Potrebni sastojci

  • za palačinke
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 500 g
  • šećer - 1 šolja, po ukusu
  • ulje - 20 g
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - oko 250 - 300 g (u zavisnosti od veličine jaja)
  • za krem
  • sveže mleko - 600 mk
  • šećer - 50 g
  • maslac - 50 g
  • kokosovo brašno - 50 g
  • skrob - 35 g, prirodan
  • jaja - 1 komad
  • želatin - 1 kesica
  • eurokrem - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Palačinke se pripremaju na već poznati način. Ostavljamo da se ohlade. Za to vreme pripremamo krem.

U vrelo mleko sa šećerom se u tankom mlazu dodaje pretodno rastvoren skrob. Uz neprestano mešanje dok se ne zgusne, dodaje se maslac i umućeno jaje i skida se sa vatre, dodaje se kokosovo brašno, lepo se promeša i nakon toga se sipa želatin, prethodno potopljen u 100 ml vode.

Počinjemo sa sastavljanjem torte, sa hladnim palačinkama i toplim kremom.

Na dno kalupa se sipa jedna kutlača krema. Stavlja se jedna palačinka i ponovo krem, nakon toga palačinka se maže eurokremom i uvija. Ređaju se jedna do druge, dok se ne popuni kalup. Nakon toga se preliva kremom dok ne pokrije palačike i ređa se drugi red uvijenih palačinaka, ali perpendikularno prvom redu.

Ređa se i drugi red palačinka, preliva se kremom odozo i ponovo se stavlja jedna neuvijena palačinka. Ponovo se preliva kremom. Ovako pripremljena torta se stavlja na dva sata u zamrživač da se stegne želatin i nakon toga još dva sata u frižider.

Vadi se iz kalupa i prosto ukrašava jagodana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: