Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krempita»Srce sa pudingom od vanile

Srce sa pudingom od vanile

Srce sa pudingom od vanile4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Najednostavniji način da pokorite nečije srce je da mu servirate srce sa pudingom od vanile"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 5 supenih kašika
  • sveže mleko - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 7 g
  • kakao - 1 supena kašika
  • čokoladne mrvice - 1 kesica
  • krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 5 supenih kašika
  • puding - 1 paket od vanile, za kuvanje
  • želatin - 1 komad
  • eurokrem - 3 supene kašike
  • za premazivanje
  • slatko od trešanja - voće i sirup
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele, dodaje se ulje, sveže mleko i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Dobro se promeša i sipa u silikonski kalup u obliku srca.

U posudicu se odvaja krem i pomeša sa kakaom da se bija ujednači. Prvo sipamo belu smesu, preko nje braon, pratimo oblik kalupa.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta - proba se čačkalicom za zube, treba da izađe suva bez mrvica. Vadimo i ostavljamo da se ohladi. Ugreva se 400 ml svežeg mleka sa šećerom, u 100 ml svežeg mleka se sipa puding i promeša.

Sipa se u vrelo mleko, meša se dok se ne zgusne. Želatin se potopi u malo hladne vode i ostavlja da se stegne. Skida se sa vatre, dodajemo želatin, mešamo dok se ne rastvori.

Kora se iseče se na dva dela reckastim nožem. Jedan deo se stavlja na tanjir, a drugi, koji je osnova se stavlja u kalup. Namaže se slatkom od trešanja, preko njega se sipa ohlađen krem, odvoji se jedna čaša u koju se sipa eurokrem i promeša se.

Čokoladni krem se siipa preko gornjeg dela kolača i sa čokoladnim mrvicama se pravi srce u centru. Ostavljamo kalup i tanjir u frižideru da se stegne na 2-3 sata. Vadi se osnova iz kalupa, prebacuje se na tanjir.

Vreme je da sastavimo kolač. Namažemo slatko preko pudinga i zalepimo gornji čokoladni deo, lagano pritiskamo. Ostavljamo ponovo u frižideru na kratko, posle se može iseći na parčiće i jesti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: