Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele, dodaje se ulje, sveže mleko i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Dobro se promeša i sipa u silikonski kalup u obliku srca.
U posudicu se odvaja krem i pomeša sa kakaom da se bija ujednači. Prvo sipamo belu smesu, preko nje braon, pratimo oblik kalupa.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta - proba se čačkalicom za zube, treba da izađe suva bez mrvica. Vadimo i ostavljamo da se ohladi. Ugreva se 400 ml svežeg mleka sa šećerom, u 100 ml svežeg mleka se sipa puding i promeša.
Sipa se u vrelo mleko, meša se dok se ne zgusne. Želatin se potopi u malo hladne vode i ostavlja da se stegne. Skida se sa vatre, dodajemo želatin, mešamo dok se ne rastvori.
Kora se iseče se na dva dela reckastim nožem. Jedan deo se stavlja na tanjir, a drugi, koji je osnova se stavlja u kalup. Namaže se slatkom od trešanja, preko njega se sipa ohlađen krem, odvoji se jedna čaša u koju se sipa eurokrem i promeša se.
Čokoladni krem se siipa preko gornjeg dela kolača i sa čokoladnim mrvicama se pravi srce u centru. Ostavljamo kalup i tanjir u frižideru da se stegne na 2-3 sata. Vadi se osnova iz kalupa, prebacuje se na tanjir.
Vreme je da sastavimo kolač. Namažemo slatko preko pudinga i zalepimo gornji čokoladni deo, lagano pritiskamo. Ostavljamo ponovo u frižideru na kratko, posle se može iseći na parčiće i jesti.