Način pripreme
1. Jaja umutite sa šećerom dok ne pobele. Postepeno dodajte prosejano brašno, promešano sa praškom za pecivo u etapama, a između dodajte vodu i ulje i na kraju dodajte vanilu.
2. Odvojite deo smese u šolju i u nju dodajte kakao i deo oraha, pa dobro promešajte.
3. U nauljeni i brašnom posuti pleh ili kalup za kuglof sipajte polovinu žute smese, preko nje sipajte kakao smesu i prošarajte kašikom. Odozgo dodajte drugu polovinu žute smese i stavite kolač da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni dok dobro ne porumeni ili dok čačkalica ne bude suva kada je ubodete u kolač.
4. Istopite čokoladu na pari i prelijte već ohlađeni kolač izvađen iz kalupa. Pospite preostalim orasima.
Ostavite kolač da se ohladi nekoliko sati.
Kalup u kome pečete kolač treba da bude dublji, jer kolač dosta naraste i ispuniće ceo kalup.
Po želji, možete dodati i kandirane kore od narandže.