Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Rakošna keks torta sa orasima i čokoladom

Rakošna keks torta sa orasima i čokoladom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4011212k127
Rakošna keks torta sa orasima i čokoladom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
30/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
6
"Rakošna keks torta sa orasima i čokoladom, koja će rasplamsati strasti Pripremite je za svaku posebnu priliku za dragu osobu"

Potrebni sastojci

  • keks - 500 g
  • orasi - 150 g
  • kakao - 60 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • kravlji maslac - 150 g
  • šećer - 100 g, kristal
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • čokolada - 100 g
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • bela čokolada - 100 g
  • orasi - 100 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažem vam ideju za keks tortu bogatog ukusa čokolade i oraha.

U posudu stavite keks, izmrvljen sitno, a orahe sitno iseckajte.

U metalnu posudu stavite sveže mleko, šećer, vanilin šećer i kakao.

Lepo promešajte i čim počne da vri stavite kravlji maslac i čokoladu, izlomljenu na kockice.

Mešajte energično dok se poptuno ne rastope kravlji maslac i čokolada.

Ostavite sa strane oko 10-15 minuta da se smesa ohladi, nakon toga sipajte na keks i orahe.

Sve lepo promešajte. Smesu za čokoladnu keks tortu možete sipati u kalup za tortu ili pravogaoni pleh za kolač.

Rasporedite ravnomerno smesu, pritisnite i poravnajte. Stavite u frižider na bar 3 sata da se stegne.

U posudu na pari stavite izlomljenu belu čokoladu i pavlaku da se dobije homogena smesa.

Dobijeni ganaš ostavite da se ohladi 5 minuta i sipajte preko torte sa orasima.

Posipte iseckanim orasima i ponovo stavite u frižider na 1 sat ovu raskošnu tortu sa orasima i čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: