Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa krompirom i čorizo kobasicom

Omlet sa krompirom i čorizo kobasicom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Omlet sa krompirom i čorizo kobasicom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Napravljen sa strašću i pikantnom salamom ćorizo - jedan omlet koji ćete obavezno poželeti da jedete opet i opet"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 komad, mali
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • čorizo kobasica - 50 g
  • jaja - 2 - 3 komada
  • peršun - 1 kašika, iseckan
  • kačkavalj - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite krompir na kocke. Skuvajte ga dok ne omekša u vreloj vodi. Procedite i ostavite isečen krompir u posudi u kojoj se kuvao na vreloj ringli da se osuši.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, pogodnom za omlet. Dodajte isečen ćorizo i propržite ga na 2 minuta. Dodajte krompir i dobro promešajte. Kuvajte još oko 5 minuta.

Umutite jaja unapred. Izvadite krompir i čorizo iz tiganja i sipajte jaja. Kada je omlet skoro gotov pospite ga smesom od krompira i ćoriza sa narendanim kačkavaljem i peršunom.

Kuvajte još oko 1 minut dok se kačkavalj ne rastopi.

Ne pravite mnogo nadeva, jer ako ga je mnogo nećete moći da preklopite omlet.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: