Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečena Bundeva»Pečena bundeva sa aromatičnim začinima, maslinovim uljem i orasima

Pečena bundeva sa aromatičnim začinima, maslinovim uljem i orasima

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Pečena bundeva sa aromatičnim začinima, maslinovim uljem i orasima
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
09/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
5
"Znate li koja je najaktuelnija jesenja aroma"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg
  • šećer - 5 kašika
  • med - 5 kašika
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • žalfija - suva, po ukusu
  • cimet
  • orasi - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo bundevu, očistimo je od semenki i isečemo na parčiće. Posipamo parčiće sa po jednom kašikom šećera. Poređamo ih u posudu za pečenje s korom na gore i nalivamo oko 100 ml vode.

Pokrivamo posudu za pečenje folijom i pečemo u rerni oko sat vremena na 200 stepeni.

Nakon toga sklanjamo foliju, okrećemo parčiće bundeve i polivamo svako sa po jednom kašikom maslinovog ulja, može i druga biljna mast, i medom.

Pospipamo cimetom i mrvljenom suvom žalfijom. Na kraju posipamo i sa tucanim ili mlevenim orasima. Pečemo još 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: