Način pripreme
Bundeva se opere i iseče na komade. Očisti se od semena. Svaki komad se premaže mekim maslacem ili uljem, važno je da ga ima, jer se tako oslobađaju korisni vitamini bundeve.
Bogata beta karotenom, bundeva postaje još korisnija kada joj se doda masnoća.
Svrha ove masnoće je da transformiše beta karoten u vitamin A, koji je vitamin rastvorljiv u mastima.
Rastvorljiv u mastima znači da se ne može rastvoriti u vodi, već samo u masti koje telo apsorbuje. Dobar je za mozak, nerve, kožu i vid.
Ređaju se komadi na pleh sa papirom za pečenje i peku se u umerenoj rerni do kraja, ja sam pekla na 170 stepeni sa ventilatorom.
Orasi se peku na suvom tiganju.
Gotovu pečenu bundevu služim sa orasima i, ako nije dovoljno slatka, sa medom. Ovog puta je bilo toliko slatka da nije bilo potrebe za dodatnim zaslađivanjem.
Komade pečene bundeve sa orasima možete posuti mlevenim cimetom.
Takođe pogledajte: da li se deblja od bundeve i saznajte sve karakteristike muskatne bundeve.
Komentari