Način pripreme
Začinite šnicle solju i biberom. Namažite ih senfom i pospite majčinom dušicom. Ako imate svežu majčinu dušicu to je najbolje, ali pošto ja nisam imala koristila sam osušenu.
Stavite ih u posudu podmazanu maslinovim uljem i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Kad je gotovo izvadite i pokrijte folijom, da ih sačuvate tople.
U međuvremenu skuvajte prethodno oljušten kormpir u posoljenoj vodi. Isecite praziluk na krugove i propržite u maslacu oko 5 minuta.
Kad j3 krompir gotov, procedite ga od vode i vratite na kratko u šerpu na ringlu da se osuši. Izgnječite ga dobro i pomešajte sa proprženim prazilukom.
Formirajte rukama ćuftice i uvaljajte ih u prethodno umućeno jaja i posle u brašno pomešano sa solju. Uklonite višak brašna i propržite u zagrejanom ulju.
Pržite oko 2 minuta sa svake stane ili dok ne dobiju zalatastu boju. Servirrajte gotove ćuftice sa šniclama.