Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa ćufticama od krompira i praziluka

Svinjske šnicle sa ćufticama od krompira i praziluka

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Svinjske šnicle sa ćufticama od krompira i praziluka
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Znate da svinjske šnicle obožavamo svakakve, ali u kombinaciji sa ovim ćufticama od krompira zaista ne možemo da ih se zasitimo"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada, bez kostiju, manje (oko 450 g)
  • senf - 2 kašike
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • za ćuftice
  • maslac - 50 g
  • krompir - 500 g
  • praziluk - 1 struk
  • brašno - 5 - 6 kašika
  • jaja - 1 komad
  • so - pola kašičice
  • ulje - za prženje ćuftica
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite šnicle solju i biberom. Namažite ih senfom i pospite majčinom dušicom. Ako imate svežu majčinu dušicu to je najbolje, ali pošto ja nisam imala koristila sam osušenu.

Stavite ih u posudu podmazanu maslinovim uljem i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Kad je gotovo izvadite i pokrijte folijom, da ih sačuvate tople.

U međuvremenu skuvajte prethodno oljušten kormpir u posoljenoj vodi. Isecite praziluk na krugove i propržite u maslacu oko 5 minuta.

Kad j3 krompir gotov, procedite ga od vode i vratite na kratko u šerpu na ringlu da se osuši. Izgnječite ga dobro i pomešajte sa proprženim prazilukom.

Formirajte rukama ćuftice i uvaljajte ih u prethodno umućeno jaja i posle u brašno pomešano sa solju. Uklonite višak brašna i propržite u zagrejanom ulju.

Pržite oko 2 minuta sa svake stane ili dok ne dobiju zalatastu boju. Servirrajte gotove ćuftice sa šniclama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: