Način pripreme
Isecite meso na velike porcije, pospite svako parče solju i alevom paprikom, namažite uljem, ostavite sa strane dok ne isečete svu zelen. Operite dobro listove zelja, boba, luk, nanu i spanać.
Isecite luk, nanu i listove boba, a zelje treba da ste prethodno poparili. U ovom receptu možete da koritite samo neku zelen, ako vam se ne dopada sve.
U duboku posudu za pečenje sipajte ulje i svu narezanu zelen, poređajte gusto parčiće mesa, dolijte malo vode (do sredine mesa), jer kada je posuda pokriveba folijom voda neće uvreti, a zelen će je ispustiti i meso će ostati sa mnogo bujona.
Raširite dobro maramicu preko mesa kao pelerinu i pokrijte posudu za pečenje aluminijumskom folijom. Stavite u rernu na 180-200 stepeni na oko sat i po do dva, izvadite sklonite foliju i ponovo vratite da zapečete mrežicu.
Jagnjeće pečenje sa maramicom topi se u ustima, pri samom pečenju zamašćuje meso i ne dopušta sušenje.