Ukusna jagnjetina sa mnogo luka

Ukusna jagnjetina sa mnogo luka
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
09/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
"Jagnjetina sa mladim lukom - e to se naziva pravom klasikom u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg
  • mladi luk - 3 - 4 veze
  • aleva paprika
  • nana - sveža
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo jagnjetinu na velike porcije. Posolimo i obilno namažemo alevom paprikom i solju.

Iseckamo mladi luk u stavljamo u dno pleha.

Usitnimo nanu i dodajemo je sa uljem, malo aleve paprike, bibera, soli i promešamo.

Poređamo porcije mesa i sipamo vodu.

Stavljamo da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: