Pileća krilca s ljutim sosom na sprski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
17/09/2017
"Pikantna đakonija koja je odlično meze uz pivo Ne možete da odolite takvom iskušenju, garantovano je "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano535
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 2 kg
  • za marinadu
  • ljute paprike - 2 komada, crvene, sitno isečene
  • korijander - 1/2 kašičice, sveže mleven
  • kumin - 1/2 kašičice, sveže mleven
  • biber - 1/2 kašičice, sveže mleven
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • beli luk - 2 čena, istucan
  • med - 3 kašike
  • rakija - 50 ml, od dunje
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • za sos
  • paradajz pire - 50 ml
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - po ukusu
  • beli luk u prahu - po ukusu
  • krompir - 4 komada
  • ulje - 1 prženje
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca se očiste, operu i ostavljaju da se ocede od vode u cediljki.

Svi sastojci za marinadu se pomešaju u dubokoj posudi i krilca se potapaju u nju. Ostavljaju se na hladnom mestu bar sat vremena (što više to bolje).

Marinirana krilca se prže u dobro zagrejenoj masnoći na kratko, u kojoj smo prvo stavili čen belog luka da se začini.

Krompir se oljušti i iseče na štapiće, prži se u istom ulju.

Za ljuti sos se pomešaju paradajz pire, maslinovo ulje, ljuta aleva paprika i dimljena aleva paprika. Dodaje se beli luk u prahu.

Krilca se serviraju sa ljutim sosom i garnirungom od prženih krompira.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar