Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Makedonski paprikaš sa lukom i pilećim batacima u đuvečari

Makedonski paprikaš sa lukom i pilećim batacima u đuvečari

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
672121212
Makedonski paprikaš sa lukom i pilećim batacima u đuvečari
Fotografije: Zori
1 / 5
17/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Iz zlatnih balkanskih recepata... kako da ne bude, kad je sa ovom krtom piletinom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg
  • luk - 1 - 1.5 kg, male glavice
  • šargarepa - 0.5 kg
  • suva paprika - 3 crvene
  • zelene paprike - 3 komada
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica, u zrnu, puna
  • aleva paprika - 1 supena kašika, ravna
  • piment - 2 - 3 zrna
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • beli luk - 3 čena
  • voda - 2/3 od đuvečare da pokrije
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa najtežim zadatkom - da očistimo male glavice luka. Da bi nam bilo lakše možemo da ih potopimo u vodu 1-2 sata ranije, da ljuska omekša i da se brže oljušti.

Gotove batake, ako su celi delimo na batak i karabatak. Začinimo sa malo soli, aleve paprike i ulja.

Potopimo suve paprike na kratko u vrelu vodu. Operemo šargarepu i zelene paprike. Šargarepu sečemo na deblje krugove i paprike - na komade.

Oljuštimo čenove, operemo i cele ih stavljamo u đuvečaru. Isečemo suve crvene paprike. Stavljamo u đuveč povrće, cele glavice luka i batake.

Sipamo vodu i dodajemo začine, zajedno sa lovorovim listom. Malo promešamo i stavljamo u hladnu rernu. Pečemo na 180 stepeni 1 sat i 30 minuta.

Miris i ukus su neponovljivi i kad bude gotovo samo nam treba malo strpljenja da se ohladi i da jedemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: