Način pripreme
Pileće batake kuvajte u posoljenoj vodi 30 minuta i nakon toga ih očistite od kostiju.
U drugu šerpu na dno sipajte ulje, ogulite krompir i stavite ga u šerpu.
Šargarepu izrendajte, i dodajte univerzalni začin.
Procedite bujon od piletine i njime zalijte krompir. Dodajte i malo vode ukoliko je potrebno.
Stavite na ringlu i ostavite da vri dok se krompir ne skuva.
Izvadite ih i izgnječite, nakon čega ih vratite nazad u šerpu. Dodajte i batake očišćene od kostiju i ostavite pileću čorbicu da vri 10 minuta.
Nakon toga stavite fidu, kada je i ona gotova, a njoj treba malo, skinite čorbu sa ringle.
U posudicu stavite kiselo mleko sa 1 žumancem i malo sirćeta i izmešajte. Dodajte kutlaču od bujona i mešajte zapršku, nakon toga je dodajte u čorbu.
Po želji stavite i peršun.
Prijatno!