Sok od grožđa

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
19/09/2017
"Da li znate kakav ukusan sok možete napraviti, ako ne dozvolite da grožđe fermentiše?"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 463
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • grožđe - 3 kg
  • šećer - 1 kg
  • limunska kiselina - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Zrna grožđa odvojite od grozda, pa ih stavite u veliku posudu i dobro operite i ocedite. Sipajte 1 i 3/4 l vode u veliku šerpu i dobro ih zgnječite. Možete koristiti i sokovnik kako biste ispasirali zrna.

Šerpu stavite na ringlu, da provri. Kada proključa, dodajte šećer i sok se kuva oko 20 minuta, dok se blago ne zgusne. Na kraju dodajte kiselinu.

Sklonite sa vatre sve dobro istrljajte u velikom metalnom situ, da se dobro procedi. Dobijeni sok od grožđa se ponovo cedi kroz gazu. Ponovo se stavlja na ringlu da se zagreje, pa zatim možete da ga rasporedite u flaše i zatvorite.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar