Čokoladono iskušenje sa keksom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
21/09/2017
"Zaista smo došli u iskušenje - bez brašna, samo sladak keks "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano911
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • čokolada - 1 šolja, u prahu ( može i kakao)
  • šećer - 1 šolja
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml (slatka)
  • keks - 25 komada, mleven
  • prašak za pecivo - 1 kesica (10 g)
  • ulje - 1/2 šolje
  • Za preliv
  • maslac - 4 kašičice
  • šećer u prahu - 4 kašičice
  • kakao - 4 kašičice
  • voda - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji pomešajte sve sastojke i promešajte drvenom kašikom.

U tepsiju stavite papir za pečenje i isipajte smesu. Pecite kolač na 180-190 stepeni dok ne bude gotov.

Za preliv prvo otopite maslac. Dodajte ostale sastojke i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Prelijte ohlađeni kolač i isecite.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar