Način pripreme
Soda se pomeša sa kiselim mlekom i lagano se promeša. Šećer, ulje i jaje se umute na krem. Brašno se proseva i u njega se dodaje cimet i kakao, promeša se.
Nakon toga se pomeša sa umućenim šećerom, dodaje se i kiselo mleko sa sodom i meša se pažljivo dok se ne dobije homogena smesa. Nije poželjno da se muti mikserom, preporučuje se da se koristi spatula, da kiselo mleko ne bude mnogo tečno.
Dobijena smesa si sipa u pleh, na dno se stavi papir za pečenje. Ako je sa dnom koje se ne lepi, dovoljno je da se samo namaže maslacem.
Ako koristimo pravougaoni pleh, prečnik je 15 cm/20 cm, ako je okrugao prečnik je 25-26 cm.
Pečemo na 170 stepeni 40-45 minuta, nakon toga kolač se ostavlja da se ohladi.
Kad se ohladi, seče se na pravougaoni oblik ili romboide i priprema se glazura. U odgovarajućoj posudi pomešamo šećer, vodu i kakao i ostavljamo da provri.
Dodajemo iseckani maslac i mešamo dok se ne rastopi i ne postane homogena. Prelivamo isečeni kolač u plehu i ostavljamo da odstoji bar sat vremena pre konzumiranja.