Pileći file sa pavlakom iz Bosne

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
27/09/2017
"Neverovatno ukusno jelo sa piletinom, pavlakom i slaninom - prava raskoš "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 852
  • Pregledi tokom meseca74
  • Pregledi tokom sedmice20
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file posipajte sa malo soli i malo bibera. U činiji pomešajte brašno i pola od ukupne količine kačkavalja, dobro promešajte.

Svaki file uvaljajte u brašno sa kačkavaljem i malo prstima pritisnite sa svih strana, da se uhvati kao korica.

U tiganju zagrejte ulje i maslac, pržite pileće meso sa obe strane dok ne porumeni i izvadite na tanjir.

U istu mast stavite trake slanine, da se malo proprže. Dodajte sitno iseckan luk i čenove belog luka, pa i njh propržite.

Dodajte pavlaku za kuvanje, siajte i preostali rendan kačkavalj i mešajte dok ne dobijete sos.

Posolite i pobiberite. Meso vratite u sos i neka se krčka na umerenoj vatri, dok vi sve vreme mešate. Poslužite ga sa svežim peršunom preko.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar