Zdrava salata sa ćurećim fileom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
30/09/2017
"Zajedno ćemo pretvoriti pripremu ukusne i zrave hrane u misiju "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano216
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći file se termički obrađuje sa kožicom, zato ga samo očistimo od žilica.

Ugrevamo tiganj u koji supamo 1 supenu kašiku maslinovog ulja. Pržimo meso sa obe strane, pospite ga solju i biberom.

Pripremamo ga dok ne dobije zlatnu boju, pazimo da ne bude previše suvo.

Glavicu belog luka operemo i uvijamo u aluminijumsku foliju i pečemo 10-15 minuta na 200 stepeni.

Za to vreme skuvamo jaja. Orahe smo potopili uveče i promenili dva-tri puta vodu.

Za dresing pomešamo sok od limuna i senf, začinimo solju i biberom.

Dodajemo med i malo maslinovog ulja. Oljuštimo beli luk i ispasiramo. Mešamo dresing, dok se ne dobije homogena smesa.

U posudu za salatu stavljamo sitno iskidan ajzberg i listove zelene salate.

U njih dodajemo luk, papriku i rotkvicu. Pre serviranja prelivamo dresingom i pažljivo promešamo.

Rasporedimo u tanjire. Posipamo orasima, krutonima i isečenim jajima na četvrtine.

Odvajamo kožu sa ćuretine, sečemo na kriške od po 1 cm.

Poređamo preko salate. Ukrašavamo sitno iseckanim peršunom i maslinama.

Savet: Odvojenu kožu od filea možete iseći na komadiće i zapeći u rerni.

Odličan dodatak salati, za obožavoce čipsa od zapeče ćureće kožice.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar