Način pripreme
Ćureći file se termički obrađuje sa kožicom, zato ga samo očistimo od žilica.
Ugrevamo tiganj u koji supamo 1 supenu kašiku maslinovog ulja. Pržimo meso sa obe strane, pospite ga solju i biberom.
Pripremamo ga dok ne dobije zlatnu boju, pazimo da ne bude previše suvo.
Glavicu belog luka operemo i uvijamo u aluminijumsku foliju i pečemo 10-15 minuta na 200 stepeni.
Za to vreme skuvamo jaja. Orahe smo potopili uveče i promenili dva-tri puta vodu.
Za dresing pomešamo sok od limuna i senf, začinimo solju i biberom.
Dodajemo med i malo maslinovog ulja. Oljuštimo beli luk i ispasiramo. Mešamo dresing, dok se ne dobije homogena smesa.
U posudu za salatu stavljamo sitno iskidan ajzberg i listove zelene salate.
U njih dodajemo luk, papriku i rotkvicu. Pre serviranja prelivamo dresingom i pažljivo promešamo.
Rasporedimo u tanjire. Posipamo orasima, krutonima i isečenim jajima na četvrtine.
Odvajamo kožu sa ćuretine, sečemo na kriške od po 1 cm.
Poređamo preko salate. Ukrašavamo sitno iseckanim peršunom i maslinama.
Savet: Odvojenu kožu od filea možete iseći na komadiće i zapeći u rerni.
Odličan dodatak salati, za obožavoce čipsa od zapeče ćureće kožice.