Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Kajgana sa paprikama

Kajgana sa paprikama

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Kajgana sa paprikama
Fotografije: Stefani Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Đakonija, pripremljena za minut"

Potrebni sastojci

  • paprika - 1 - 2 komada, crvene
  • jaja - 5 komada
  • sir - 200 g
  • limun - narendana kora od 1/2 limuna
  • ulje - 30 - 40 ml
  • so
  • beli biber - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu, za posipanje odozgo
  • peršun - 1 kašika, sitno seckani
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite očišćene paprike na male komade. Ugrejte ulje i stavite paprike da se lagano uprže.

Izlomite jaja odozgo, jedno po jedno, a nakon poslednjeg, lagano promešajte i dodajte malo soli, koru od limuna i beli biber.

Čim jaja očvrsnu, skinite sa vatre i dodajte izmrvljeni sir. Prebacite kajganu sa paprikom u topli tanjir.

Pospite kajganu sa malo aleve paprike i sitno naseckanim peršunom i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: