Način pripreme
Izmrvite keks i pomešajte sa rastopljenim maslacem. Sipajte ih u kalup za tortu sa pokretnim dnom, izvucite po ivicama 3-4 cm. Ostavite koru u frižideru 1 sat.
Umutite pavlaku, krem sir i šećer (ako želite da bude slađe, dodajte još šećera).
Stavite 40-50 ml vode da provri i stavite čaj od mente da se popari. Želela sam da napravim sa sirupom od mente, ali nisam uspela da nađem. Uprkos tome sa čajem je ispalo veoma dobro. Predivan i lagan miris, čak i ukus. Kada čaj bude gotov, sipajte ga u pavlaku, dodajte nekoliko kapljica boje.
Rastvorite želatin na prti, kako što piše na pakovanju. Dodajte ga u smesu i dobro promešajte. Sipajte preko kore i ostavite u frižideru.
Za ukras sam rastoplila malo čokolade i stavila nekoliko listića mente.
Dobija se neverovatno ukusan i čagan čizkejk, čak i za one koji su na dijeti.