Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Voćni čizkejk Svežina mente

Voćni čizkejk Svežina mente

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Voćni čizkejk Svežina mente
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
02/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
10
"Voćni čizkejk nežnog ukusa i lepog spoljašnjeg izgleda"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 4 supene kašike
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • vanila - 2 komada (po 0.2 g)
  • za nadev
  • krem sir - 300 g, mlečni krem
  • pavlaka - 500 ml
  • bela čokolada - 100 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • želatin - 3 komada (po 10 g)
  • voće - 250 g /maline, kupine, jagode
  • slatko od jagoda - 2 - 3 supene kašike, ili malina
  • sok iz kompota - 200 ml /od belih trešanja ili krušaka/
  • liker od mente - 50 ml
  • za dekoraciju
  • pavlaka - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite u vazdušasti krem. Dodajte šećer i nastavite sa mućenjem. Dodajte ulje, mleko i na kraju brašno. Pažljivo mešajte špatulom.

Kalup /24 cm/ obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu i pecite na 180 stepeni otprilike 20 minuta. Koru ostavite da se ohladi.

Jedan želatin namočite u malo hladne vode dok ne nabubri. U posudi pomešajte kompot i liker. U njih dodajte želatin istopljen na vodenoj pari.

U tepsiju obloženu svežom folijom sipajte smesu i ostavite u frižideru da se želira.

Pavlaku mutite sa šećerom u prahu. U nju dodajte vazdušasti krem, istopljenu čokoladu i želatin (2 komada), spremljeni prema upustvu. Dobro izmešajte.

Sipajte 1/4 smese u posudu obloženu svežom folijom. Pospite delom voća i želeom od mente naseckanim na kockice. Ponovo sipajte krem, ponovo voće i žele itd. završavajući kremom.

Posudu stavite u frižider na 5-6 sati. Koru stavite na odgovarajući poslužavnik. Namažite je saltkom i na nju okrenite želirani krem iz posude.

Čizkejk ukrasite umućenom pavlakom.

Voćni čizkejk Svežina mente je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: