Način pripreme
Jaja umutite u vazdušasti krem. Dodajte šećer i nastavite sa mućenjem. Dodajte ulje, mleko i na kraju brašno. Pažljivo mešajte špatulom.
Kalup /24 cm/ obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu i pecite na 180 stepeni otprilike 20 minuta. Koru ostavite da se ohladi.
Jedan želatin namočite u malo hladne vode dok ne nabubri. U posudi pomešajte kompot i liker. U njih dodajte želatin istopljen na vodenoj pari.
U tepsiju obloženu svežom folijom sipajte smesu i ostavite u frižideru da se želira.
Pavlaku mutite sa šećerom u prahu. U nju dodajte vazdušasti krem, istopljenu čokoladu i želatin (2 komada), spremljeni prema upustvu. Dobro izmešajte.
Sipajte 1/4 smese u posudu obloženu svežom folijom. Pospite delom voća i želeom od mente naseckanim na kockice. Ponovo sipajte krem, ponovo voće i žele itd. završavajući kremom.
Posudu stavite u frižider na 5-6 sati. Koru stavite na odgovarajući poslužavnik. Namažite je saltkom i na nju okrenite želirani krem iz posude.
Čizkejk ukrasite umućenom pavlakom.
Voćni čizkejk Svežina mente je gotov.