Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Jednostavan čizkejk u posudicama

Jednostavan čizkejk u posudicama

Euliana PanovaEuliana Panova
Početnik
2216
Jednostavan čizkejk u posudicama
Fotografije: Euliana Panova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Danas ćemo zapanjiti sve sa ovim laganim čizkejkom, ali tajnu ćemo odati samo vama"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje, čajni (230 g)
  • kisela pavlaka - 1 kofica (400 g)
  • krem sir - 2 pakovanja (375 g)
  • maslac - 1 pakovanje (125 g)
  • šećer - 5 kašika
  • slatko - 1 teglica (240 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje u mrvice i dodaje se istopljeni maslac. Promeša se dobro i rasporedi se po dnu posude.

Ovde je izbor na vama, možete u posudi za pečenje (okrugloj ili pravougaonoj), možete u teglicama, u čašama, kako odlučite. Ja sam ga pravila i u pravougaonoj posudi i u činijicama.

Nebitno kakava je posuda, sipajte, poravnajte i ostavite na hladnom mestu. U posudi pomešajte pavlaku, krem sir i šećer. Promešajte lagano mikserom na najmanjoj brzini.

Sipajte gotov krem preko podloge od keksa, rasporedite ga ravnomerno i stavite u frižider na dva sata.

Na kraju prekrijte slatkom, ponovo po vašem ukusu i vratite čizkejk u frižider na još 3-4 sata.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: