Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa jagodama i belom čokoladom

Čizkejk sa jagodama i belom čokoladom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Čizkejk sa jagodama i belom čokoladom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Jedinstven čizkejk, pripremljen u raju"

Potrebni sastojci

  • za koru od keksa
  • keks - 1 1/2 pakovanja od oraha
  • maslac - 125 g
  • za belu koru
  • maskarpone - 200 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kondenzovano mleko - 200 ml zaslađenog
  • vanila - 1 kom.
  • želatin - 1 kašika
  • za preliv
  • bela čokolada - 50 g
  • tečna pavlaka - 3 kašike
  • jagode - 10 kom.
  • šećer - 4 kašika za želiranje
  • voda - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Keks samleti u blenderu i u odgovarajućoj posudi sjedniti sa omekšalim kravljim maslacem. U prstenasti kalup sa dnom koje se skida sipati smesu od keksa, pritisnuti i ostaviti u frižideru, a u međuvremenu napraviti belu koru.

U posudu umutiti slatku pavlaku u sneg, dodati kondenzovano mleko, maskarpone i vanilu. Dodati i rastvoren i ohlađen želatin, i paziti da se smesa na preseče.

Sipati je preko ohlađene kore od keksa. Odozgo poređati opranih i očišćenih 6 jagoda, nasečenih na tanke kriške.

Ostale jagode naseći na male parčiće i preliti sa 4 kašike vode, posuti šećerom za želiranje i skuvati u žele, kojim nakon toga preliti ohlađeni čizkejk sa poređanim jagodama odozgo.

Na kraju rastopiti belu čokoladu sa pavlakom na vodi, i preliti jagode /po želji/.

Ostaviti na hladnom najmanje 12 sati. Ukrasiti listićima nane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: