Oblande karamelice

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Oblande karamelice
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
12/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
"Sveže i hrskave oblande karamle traže šolju jake kafe za prijatne trenutke"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada (samo žumanca)
  • šećer - 300 g
  • maslac - 125 g
  • orasi - 400 g, iseckani
  • oblande
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca, polovina šećera se pomešaju i stavljaju u šerpu na vatru. Kuva se na umerenoj vatri i meša neprestano dok se šećer ne rastopi. Smesa ne treba provri, zato što će se žumanca preseći.

Preostali šećer se istopi na karamel. Topao karamel se sipa preko tople smese od maslaca i žumanca. Ovde treba da se pazi zato što pčinje da kipi i možemo da se ispečemo.

Dodaju se iseckani orasi i sve se dobro promeša. Kad se nadev za oblande ohladi, rasporedi se preko oblande.

Rasporedi se uz pomoć noža. Odozgo se stavlja kora, pritiska se i lagano se pritisne rukom da se nadev ravnomerno rasporedi.

Kad se ohladi seče se oštrim nožem na male oblande.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: