Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Hrskavi keksići sa komadićima čokolade

Hrskavi keksići sa komadićima čokolade

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Hrskavi keksići sa komadićima čokolade
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
8
"U svakoj kući treba da ima po jedna specijalna tegla u kojoj će se čuvati mnogo ovih neodoljivih, hrskavih keksića"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • maslac - 250 g
  • crna čokolada - 200 g
  • šećer u prahu - 180 g (oko jedna čaša)
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 2 komada ili esencija po izboru
  • so - 1 prstohvat
  • šećer u prahu - 1 šolja, da se uvaljaju
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno prosevamo brašno sa prstohvatom soli. Maslac isečemo na male kockice, pre toga treba da bude u frižideru i dodajemo ga u brašno.

Pomešamo šećer u prahu sa jajima i vanilom. Mutimo. Dodajemo ovu smesu u brašno i mutimo u multipraktiku, sa dodatkom za testo. Može i rukama, razume se.

Čokladu isečemo na male komadiće. Dodajem je u smesu lagano mešamo, koliko fa se pomeša.

Rukama uvijamo smesu u tanak rolat i nakon toga uvaljamo u šećer u prahu. Rolat uvijamo u foliju i stavljamo u zamrzivač na jedan dan.

Pre pečenja kolačića vadimo rolat na 20-30 minuta i ostavljam da odstoji u frižideru. Rolat sečemo na krugove, treba da budu debljine oko 1 cm.

Stavljamo u pleh, obložen papirom za pečenje, Imajte u vidu da se keksići povećaju i da prilikom pečenja dobiju odgovarajući okrugao oblik.

Pečemo u prehodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 6-7 minuta.

Nemojte ni u kom slučaju da prepečete, zat što čokolada može dobiti neprijatan ukus, a i keksići će se deformisati i previše razliti. Mogu se jesti i dok su još topli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: