Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa prazilukom i sosom od pavlake i senfa

Pileći bataci sa prazilukom i sosom od pavlake i senfa

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pileći bataci sa prazilukom i sosom od pavlake i senfa
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
2
"Retro je u modi, a ovi pileći bataci će vas sigurno raspametiti"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada (donji deo)
  • praziluk - 2 struka, nasečen na tanke kolutove
  • slanina - 100 g
  • senf - 2 kašičice
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • origano - 1/2 kašičice
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte brašno sa origanom, dodajte so i biber. Uvaljajte pileće batake u smesu. Otresite višak brašna.

Ugrejte ulje na umerenu temperaturu i ispržite batake do zlatne boje sa svih strana (oko 15 minuta). Prebacite ih u pleh.

U međuvremenu, očistite i isecite praziluk na kolutove.

Slaninu nasecite na kockice. U istoj posudi, gde ste pržili batake, upržite i praziluk dok ne omekša. Dodajte senf i pavlaku. dolijte još oko 150 ml vode, dobro promešajte i začinite biberom. Posolite.

Prelijte batake ovim sosom. Pokrijte pleh folijom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, a zatim još 20 minuta bez folije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: