Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kari»Kari pirinač sa crvenim sočivom

Kari pirinač sa crvenim sočivom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Kari pirinač sa crvenim sočivom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
14/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Em vegan, em toliko ukusno, prste da poližeš"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • sočivo - 150 g, crven
  • pirinač - 220 g
  • bujon - 800 ml od povrća
  • kari - 1 supena kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • peršun - 2 supene kašike svež, sitno iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj vatri. Propržite luk dok ne dobije zlatnu boju oko 5 minuta.

Dodajte kari i lepo promešajte oko 1 minuta. Dodajte bujon i ostavite da provri.

Dodajte sočivo i pirinač, ostavite da provri, smanjite ringlu i poklopite.

Kuvajte oko 25 minuta ili dok pirinač ne bude gotov, a sočivo omekša. Ako je portebno dodajte malo vode.

Začinite biberom i solju po ukusu. Pospite sitno iseckanim peršunom ili korijanderom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: