Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pita sa crvenim sočivom i šargarepom

Pita sa crvenim sočivom i šargarepom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Pita sa crvenim sočivom i šargarepom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Probajte nešto novo - ovu pitu od crvenog sočiva i šargarepe, savršenu kombinaciju ukusa i zdravih sastojaka, zbog kojih ćete poželeti da je pravite iznova i iznova."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • crveno sočivo - 250 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • ulje
  • aleva paprika
  • biber
  • majčina dušica
  • nana
  • ruzmarin
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo se opere u nekoliko voda i ostavi da stoji u hladnoj vodi preko noći. Sočivo procedimo, ponovo operemo i kuvamo u vodi na tihoj vatri.

Zatim ga ocedimo od vode u cediljci i stavimo u posudu. Začinimo ga solju, biberom i alevom paprikom, majčinom dušicom, nanom i ruzmarinom.

Šargarepa se narenda, a luk sitno isecka. Povrće se dinsta u tiganju sa malo ulja i malo vode pa se dodaje u sočivo.

Uzimamo jednu koru i stavljamo u red punjenje po dužem kraju, a preostali deo kore lagano premažemo uljem. Umotamo u rolat od kraja sa nadevom. Od dobijenog rolata uvijamo pitu u kolut.

Tako nastavljamo sa ostalim proizvodima, praveći pojedinačne pite sa sočivom, koje poređamo u pleh obložen papirom za pečenje.

Posne pite premažemo sa malo ulja, pospemo susamom i pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Probajte nešto novo - ovu pitu od crvenog sočiva i šargarepe, savršenu kombinaciju ukusa i zdravih sastojaka, zbog kojih ćete poželeti da je pravite iznova i iznova.

Ako vam se posviđa ova pita, probajte naše predloge za pitu od mlevenog mesa ili ovaj turski burek.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: