Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Janija sa crvenim sočivom i povrćem

Janija sa crvenim sočivom i povrćem

Janija sa crvenim sočivom i povrćem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Prijatno uz našu janiju sa crvenim sočivom i povrćem!"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 1/2 šolje ili malo više
  • ulje - 3 kašike
  • tikvice - 1 srednje velika
  • luk - 1 mala glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 1 kašika
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1/2 kaišičice
  • voda - 500 ml
  • čubar
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na sitno, šargarepu na polumesece zajedno sa oljuštenom tikvicom na lente i parčićima oljuštenih čenova belog luka.

U zagrejanom ulju sa malo vode izdinstajte povrće dok ne omekša.

Začinite začinima i dodajte paradajz pire i alevu papriku. Sipajte vruću vodu i kada provri dodajte crveno sočivo.

Kuvajte na umerenoj vatri dok se sočivo ne skuva.

Janija od sočiva će se zgusnuti. Probajte za ukus, ako je potrebno začinite i gotovo.

Dobićete sjajnu janiju od sočiva.

Pospite peršunom i servirajte.

Prijatno uz moju janiju sa crvenim sočivom i povrćem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: