Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Musaka od Tikvica i Pirinča
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


U pelh poređajte redom tikvice i pirinač, prelijte umućenim jajetom sa svežim mlekom i stavite da se peče u umereno ugrejanoj rerni....

Luk, šargarepu i tikvice isečemo na kockcie. Propržimo u ulju dok ne dobije zlatnu boju.
Kad se proprži dodajemo 1 šolju pirinča....

Dodajte paradajz, pirinač i promešajte. Ostavite tako dok pirinač ne upije tečnost i dodajte alevu papriku, mešajte kratko....

Procedimo ulje i u istoj masnoći dinstamo pirinač i sipamo vodu, dodajemo so po ukusu, i kuvamo dok ne bude polugotov....

Propržimo luk i tikvice, kasnije u njih dodajemo i pirinač, pržimo dok ne postane providan i sipamo 3 šolje vode, ostavljamo na umerenoj vatri da...

Kada svi sastojci omekšaju, posna musaka od tikvica sa povrćem i pirinčem je gotova i spremna za serviranje....

U manju vatrostalnu posudu poređati polovinu tikvica, zatim meso i odozgo drugu polovinu tikvica....

Vegetarijanska musaka se vraća ponovo u rernu i dopeče se dok ne dobije zlatastu preplanulost.
Vegetarijanska musaka od tikvica je gotova....

Preliti preko zapečenih tikvica, posuti ostatkom naribanih sireva i vratiti u rernu da se dopeče, još 20 minuta.
Poslužiti uz salatu po želji....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
50
42
30
20
10
Oceni: