Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečenje za Đurđevdan sa zelenišem

Pečenje za Đurđevdan sa zelenišem

Pečenje za Đurđevdan sa zelenišem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
4
"Aromatično jelo za dušu - jedite sa merom, podelite sa prijateljima, a ovde lajkujte i komentarišite"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg
  • za premazivanje
  • ulje - 100 ml
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica, ravna
  • ruzmarin - listovi
  • nana
  • menta
  • mladi luk - 4 - 5 struka
  • mladi beli luk - 2 - 3 struka
  • voda - 1 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso nasecite na krupne komade. U posudu sipajte ulje, dodajte so, alevu papriku, naseckane listove nane, svežeg ruzmarina i mente.

Očistite mladi luk i mladi beli luk, sitno ih naseckajte i sipajte ih u posudu. Sve dobro promešajte i ovom smesom premažite jagnjeće meso.

Poređajte meso u široki pleh, dolijte šoljicu vode i pokrijte folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 2 sata.

Skinite foliju i pecite još 30 minuta do zlatne hrskave korice. Poslužite sa garnirungom po želji. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: