Način pripreme
Kopriva se prelije vrelom vodom i ostavi da promeni boju. Ocedite je i operite hladnom vodom. Sitno je iseckajte.
Svinjetinu iseći na kockice. Luk se očisti i sitno isecka. Zagrejte ulje u velikom tiganju. Zeleniš i pirinač dodajte u masnoću.
Dodajte svinjetinu da se prži. Dodajte koprivu i luk. Dodajte pirinač da se prži. Promešajte.
Spanać se opere i iseče na trakice. Peršun se opere i sitno isecka. Stavljaju se u duboki pleh. Prelijte ih vrelom vodom.
Ja vodu zagrevam vodu u kuvalu. Dodajte pržene proizvode. Začinite čubrom, biberom i solju, jer se može dodati i više soli. Promešajte. Pecite u rerni.
Kada je pirinač sa svinjetinom skoro gotov, po potrebi promešajte, dodajte još vode i vratite u rernu na još 15 minuta.
Ukusna gozba za celu porodicu je ovaj pirinač sa zelenišem i svinjetinom.