Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Voćni sladoled»Domaći sladoled od dinje

Domaći sladoled od dinje

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Domaći sladoled od dinje2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Svežina u nekoliko lakih koraka - pogledajte kako se priprema domaći sladoled od dinje"

Potrebni sastojci

  • dinja - 1 komad, oko 1, 5 kg
  • sveže mleko - 800 ml
  • pavlaka - 400 ml, tečna za kuvanje
  • šećer - 200 g
  • vanila - 4 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo očistite dinju od kore i semenki i nasecite je na komade. Ispasirejte dinju blenderom ili pasatorom (odvojite oko 150-200 g za ukras).

Promešajte mleko sa šećerom i uz neprestano mešanje prokuvajte ga na minut-dva. Skinite sa vatre i odmah ga promešajte sa pireom od dinje. Ponovo prokuvajte i skinite sa vatre odmah. Dodajte pavlaku i vanilu i promešajte.

Ostavite smesu da se ohladi u vodenoj kupci i stavite je nakon toga u zamrzivač na 60-90 minuta. Izvadite ohlađenu smesu i ispasirajte je. Ponovo je vratite u frižider i ohladite je oko 90 minuta. Ponovo promešajte i vratite u frižider na 4-5 sati.

Sladoled poslužite ukrašen komadima sveže dinje i keksom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: