Način pripreme
Keks Oreo izlomite na sitno i promešajte ga sa istopljenim maslacem. Napravite koru u odgovarajućoj, srednje velikoj posudi od vatrostalnog stakla ili okrugloj posudi za pitu.
Ostavite u frižideru na 5 minuta da se stegne. Sitan sir, jaja, šećer i mleko umutite. Dodajte im sok od pomorandže, koru, vanilu, viski i med.
Izvadite koru iz frižidera i preko nje sipajte trešnje očišćene od koštica. Odozgo sipajte smesu za čizkejk.
Pecite 35-40 minuta na 175 ili dok ne porumeni odozgo i po krajevima. Ostavite da se ohladi dobro, a najukusniji je kada odstoji nekoliko sati ili preko noći nakon pečenja. Tada se izgubi karakteristični ukus i miris sitnog sira.
Ukrasite po želji kokosovim brašnom i svežim trešnjama. Predivan desert za poslepodnevnu kafu. Prijatno!