Način pripreme
Stavljamo vodu da provri i u nju dodajemo so i maslac. Postepeno se dodaje brašno. Meša se drvenom kašikom dok smesa ne počne da se odvaja od ivica posude i da se dobije glatko testo.
Posuda se skida sa vatre i testo se ostavlja da se malo ohladi. Nakon toga se dodaje jedno po jedno jaje, stalno se meša, dok se ne dobije glatka homogena smesa.
Preliv se priprema tako što se voda i šećer stavljaju na vatru. Treba da se dobije veoma gust sirup. Na kraju se dodaje vanila i sok od limua, prethodno isceđen.
Od testa se uz pomoć šprica prave tulumbe i prže se u vrelom ulju, ne bodu se viljuškom. Vade se rešetkasom kašikom, a ih stavljam na ubrus da se dobro ocede.
Tulumbe, dok su još tople prelivamo hladnim prelivom.
Kad dobro upiju preliv, pravimo čokoladni preliv.
Na pari rastopimo čokoladu sa kokosovim maslacem. Toplom smesom prelivamo tulumbe i posipamo kokosom.