Način pripreme
Prvo počinjemo sa pripremom čokoladnog musa. Umutimo pavlaku sa 1/4 šećera dok se ne dobije sneg i stavljamo u frižider. U metalnoj posudi na pari se umuti žumance sa 1/4 šećera. Voda iz donje posude ne treba da dodiruje posudu sa žumancima. Dodaje se prethodno izrendana kuvertira i maslac i mešamo dok se sve ne rastopi.
U posebnoj posudi umutimo belanca na sneg sa preostalim šećerom i uz pomoć drvene ili silikonske spatule dodajemo u delovima u čokoladnu smesu. Na isi način se dodaje i umućena pavlaka. Gotov mus treba da odstoji bar tri sata u frižideru.
Pomorandžina kora se krupnije izrenda i blanšira u posoljenoj, vreloj vodi 5 pita. Sok od pomorandže iscedimo i stavljamo da provri, dodajemo kore i šećer.
Kad se karamelizuje može se dodati liker od pomoradnže. U kaserolu se sipa pavlaka da provri i dodaju se izlomljeni komadi bele čokolade, sačekamo da se rastopi i dodaje se kora od pomoradže.
Sa strane se u duboki tanjir stavlja čokoladni mus, sipa se vrela supa i dekoriše se jagodama.