Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Crni čokoladni mus sa supom od bele čokolade

Crni čokoladni mus sa supom od bele čokolade

RositsaRositsa
Pomoćnik kuvara
37716314
Crni čokoladni mus sa supom od bele čokolade
Fotografije: Anonymous
1 / 3
25/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Supa za desert? Čim je od bele čokolade, sve je u redu"

Potrebni sastojci

  • kuvertira - 200 g, tamna
  • pavlaka - 170 ml za kuvanje
  • maslac - 30 g, kravlji
  • žumanca - 4 komada
  • belanca - 2 komada
  • šećer - 60 g
  • jagode - 6 komada za dekoraciju
  • za supu od bele čokolade
  • bela čokolada - 200 g
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • pomorandža - 1 komad, samo kora i sok
  • liker - 20 ml od pomorandže (liker je po želji, za jači ukus)
  • šećer - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa pripremom čokoladnog musa. Umutimo pavlaku sa 1/4 šećera dok se ne dobije sneg i stavljamo u frižider. U metalnoj posudi na pari se umuti žumance sa 1/4 šećera. Voda iz donje posude ne treba da dodiruje posudu sa žumancima. Dodaje se prethodno izrendana kuvertira i maslac i mešamo dok se sve ne rastopi.

U posebnoj posudi umutimo belanca na sneg sa preostalim šećerom i uz pomoć drvene ili silikonske spatule dodajemo u delovima u čokoladnu smesu. Na isi način se dodaje i umućena pavlaka. Gotov mus treba da odstoji bar tri sata u frižideru.

Pomorandžina kora se krupnije izrenda i blanšira u posoljenoj, vreloj vodi 5 pita. Sok od pomorandže iscedimo i stavljamo da provri, dodajemo kore i šećer.

Kad se karamelizuje može se dodati liker od pomoradnže. U kaserolu se sipa pavlaka da provri i dodaju se izlomljeni komadi bele čokolade, sačekamo da se rastopi i dodaje se kora od pomoradže.

Sa strane se u duboki tanjir stavlja čokoladni mus, sipa se vrela supa i dekoriše se jagodama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: