Način pripreme
U šerpu stavimo 150 ml tečne pavlake da provri, skidamo sa vatre i dodajemo izlomljenu čokoladu.
Mešamo dok se čokolda ne rastopi i dodajemo maslac. Mešamo dok se i ona ne rastopi.
Dodajemo 1-2 kašičice instan kafe, mešamo i ostavljamo smesu da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Za to vreme umutimo žumanca sa 100 g šećera i jednom kašičicom ruma na gustu penu. Mutimo 10 minuta.
U drugoj, suvoj posudi umutimo belanca sa 50 g šećera na čvrstu penu. Čim se čokoladna smesa ohladi i nju umutimo na mekan i sjajan krem i počinjemo da sjedinjujemo tri smese.
Prvo po malo dodajemo smesu od žumanaca u čokoladnu i pažljivo mešamo spatulom. Nakon toga takođe pažljivo dodajemo belanca u dobijenu smesu od čokolade i jaja.
Mus je gotov, rasporedimo ga u čaše za desert do pola, a preko stavljamo preostalu slatku pavlaku, koju smo umutili na mekan krem sa šećerom po ukusu i jednom vanilom.
Ostavljamo da se ohladi u frižideru bar 2-3 sata.