Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Čokoladni mus sa pavlakom

Čokoladni mus sa pavlakom

JulietaJulieta
Šegrt
1861045
Čokoladni mus sa pavlakom1 / 3
28/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Jedan nežan čokoladni mus, koji će vam pomilovati sva čula"

Potrebni sastojci

  • čokolada - 2 koamda, prirodna
  • jaja - 2 komada, belanci
  • šećer u prahu - 50 g
  • pavlaka - 400 g, kisela
  • sveže mleko - 5 kašika
  • mrvice - za ukras, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Istopimo čokoladu na pari, dodajemo sveže mleko, nakon što je gotovo ostavljamo sa strane da se prohladi. U posudi umutimo belanca u sneg i dodajemo im kiselu pavlaku i šećer u prahu.

Ako ne volite da je toliko slatko možete da ne stavite šećer. Dobro umutimo, ja za sam za tu svrhu koristila pasator, jer nemam običan mikser.

Dobijenu smesu dodajemo u čokoladu i opet mutimo. Serviramo u čašama za vino, mogu i male čaše. Za ukras posipamo mrvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: