Način pripreme
Stavite jaja u kaserolu sa hladnom vodom i stavite ih na vatru da se skuvaju. Kada voda počne da ključa, kuvajte jaja 4 minuta i skinite ih sa vatre, izvadite ih i stavite u posudu sa ledenom vodom. Nakon što se jaja ohlade, oljuštite ih.
Kobasice presecite i izvadite meso iz creva, pa ga stavite u posudu sa sitno seckanim peršunom, senfom i začinima. Umesite meso i podelite ga na 5 jednakih delova.
Uzmite jedan deo mesa, raspljeskajte ga na dlanu ili na foliji u tanak list. Jaje uvaljajte u brašno i stavite ga u sredinu lista od mlevenog mesa. Obmotojate jaje mlevenim mesom. Na isti način pripremite sva jaja.
Premažite pleh sa malo ulja ili maslinovog ulja.
Svako jaje sa mesom uvaljajte prvo u brašno, otresite višak, potopite ga u umućena jaja i nakon toga ga uvaljajte u prezle, da ga dobro pokriju. Na isti način pripremite sva jaja.
Poređajte jaja u pleh i stavite ih u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30-40 minuta ili dok ne budu gotova. Poslužite uz salatu po izboru.