Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Škotska jaja sa dimljenim lososom

Škotska jaja sa dimljenim lososom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Škotska jaja sa dimljenim lososom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Prefinjen predlog iz kuhinje Hrana za dušu - ukusna škotska jaja sa dimljenim lososom"

Potrebni sastojci

  • za škotska jaja
  • mleveno meso - 500 g (mešano)
  • dimljeni losos - 100 g
  • jaja - 5 komada
  • panko prezle - 100 g
  • brašno - 100 g
  • so
  • biber
  • ulje
  • za tartar sos
  • crveni luk - 1 glavica
  • senf - 1 supena kašika
  • pavlaka za kuvanje - 150 ml
  • kiseli krastavčići - 3 - 4 komada
  • mirođija - 15 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za škotska jaja

Skuvajte i oljuštite jaja. Uvijte jaja filetima dimljenog lososa. Začinite mleveno meso solju i biberom. Dodajte belance 1 jajeta i dobro promešajte. Pokrijte svako jaje lososom i dimljenim mlevenim mesom.

Ugrejte ulje u tiganju. Rasporedite u tri posude smese za pohovanje: brašno, prezle i umućena jaja.

Uvaljajte škotska jaja prvo u brašno, nakon toga u umućena jaja i na kraju u panko prezle. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju u ugrejanoj masti.

Za tartar sos

Sitno iseckajte kisele krastavčiće, mirođiju i crveni luk. Pomešajte u jednoj posudi zajedno sa 1 supenom kašikom senfa i kiselom pavlakom. Dobro umutite sos.

Servirajte gotova škotska jaja zajedno sa tartar sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: