Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Torta»Jesenja torta od palačinaka

Jesenja torta od palačinaka

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
672121211
Jesenja torta od palačinaka
Fotografije: Viktoriya Afzali
1 / 5
29/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Čini nam se da će biti idealna i za zimu"

Potrebni sastojci

  • palačinke - 15 komada, velike
  • paradajz - 2 komada
  • šarena so - 2 prstohvata
  • sir - 100 g
  • majonez - 1 komad
  • viršle - 3 komada
  • masline - 100 g, velike
  • kačkavalj - 150 g
  • ljutenica - 1/2 tegle
* merne jedinice

Način pripreme

U veliki tanjir stavljamo prvu palačinku. Namažemo je majonezom i ređamo viršle isečene na kružiće.

Stavljamo drugu i namažemo sa malo ljutenice i izmrvimo jedan deo sira. Na treću palačinku mažemo majonez i izrendamo kačkavalj.

Na četvrtu palačinku stavljamo majonez i ređamo paradajz, isečen na pola i posipamo šarenom solju. Tako ponavljamo dok ne potrošimo palačinke.

Na poslednju palačinku mažemo majonez i izrendamo preostali kačkavalj. Odvojili smo nekoliko komada paradajza za dekoraciju i ređamo u krug masline.

Tortu ostavljamo u frižideru da se ukusi pomešaju na nekoliko sati i da se kore stegnu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: