Torta Ferero Roše

MartinaMartina
Početnik
1
Torta Ferero Roše
Fotografije: Diana Kostova
8 / 9sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Nateraćemo vas da se zaljubite, da poverujere u čokoladnu magiju i da zaboravite na sve prepreke, i to uz pomoć jednog parčeta ove torte"

Potrebni sastojci

  • kokosovo brašno - 3 supene kašike
  • napolitanke - 100 g
  • čokolada - 200 g
  • maslac - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 supena kašika
  • kakao - 2 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike, tip 500
  • lešnici - 400 g
  • šećer - 75 g
  • jaja - 5 komada
  • bombone - 10 komada
  • čokolada - 8 supenih kašika, tečna
* merne jedinice

Način pripreme

Zapecite orašaste plodove u suvom tiganju i ostavite da se ohlade. Dobro ih protresite u krpi da se skinu ljuspe. Oljuštene lešnike podelite na dva dela - od 300 g i 100 g. 300 g sameljite na prah, a preostale krupnije izmrvite za ukras.

Umutite jaja i šećer mikserom i dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Napravte homogenu smesu i dodajte samlevene lešnike. Smesu promešajte spatulom i prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite koru u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Hladnu koru isecite na 2 dela ili ispecite dve kore u dva ista pleha.

Rastopite čokoladu na pari, dodaje maslac zajedno sa eurokremom i mešajte dok se ne dobije glatka smesa. Namažite jedan deo krema preko prve kore, pospite mrvljenim napolitankama i kokosovim brašnom. Pokrijte drugom korom i obilno odozgo namažite kremom. Po periferiji torte poređajte bombone i sa strane ukrasite lešnicima.

Torta je odogvarajuća i za Svetog Valentina/Dan zaljubljenih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: