Način pripreme
Zapecite orašaste plodove u suvom tiganju i ostavite da se ohlade. Dobro ih protresite u krpi da se skinu ljuspe. Oljuštene lešnike podelite na dva dela - od 300 g i 100 g. 300 g sameljite na prah, a preostale krupnije izmrvite za ukras.
Umutite jaja i šećer mikserom i dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Napravte homogenu smesu i dodajte samlevene lešnike. Smesu promešajte spatulom i prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite koru u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Hladnu koru isecite na 2 dela ili ispecite dve kore u dva ista pleha.
Rastopite čokoladu na pari, dodaje maslac zajedno sa eurokremom i mešajte dok se ne dobije glatka smesa. Namažite jedan deo krema preko prve kore, pospite mrvljenim napolitankama i kokosovim brašnom. Pokrijte drugom korom i obilno odozgo namažite kremom. Po periferiji torte poređajte bombone i sa strane ukrasite lešnicima.
Torta je odogvarajuća i za Svetog Valentina/Dan zaljubljenih.