Način pripreme
U šerpu sipamo sveže mleko, dodajemo kravlji maslac, prstohvat soli. Kad mleko provri i maslac se rastopi, dodajemo brašno uz neprestano mešanje.
Skidamo sa vatre i dodajemo jedno po jedno jaje i salamuru od sira. Mešamo dok smesa ne postane homogena i bez grudvica.
Izrendamo kačkavalj krupnije i dodajemo u kuvano testo. Promešamo.
U veliki pleh stavimo papir za pečenje i kašikom za sladoled uzimamo od testa. Poređamo loptice na rastojanju jednu od druge. Kašikom ih lagano spljeskamo odozgo.
Po želji možete posuti semenkama. Ja sam imala seme bundeve i ispalo je baš dobro.
Stavljam pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni. Prvih 15 minuta nije poželjno da se otvara rerna, da ne bi pale.
Kad budu gotove, ostavite ih u isključenoj rerni i malo odškrinite vrata rerne, bar 10-15 minuta i onda izvadite pleh.
Od ove gramaže sastojaka kod mene je ispalo 13 komada ukusnih pogačica od kačkavalja.