Način pripreme
Prvi počinjemo sa kremom, zato što su piškote gotove. Stavite džezvu na vatru i ugrejete 100 ml svežeg mleka. U njemu izmrvite 100 g čokolade i dodaje 2 kašike kakaoa.
Mešajte neprestano da se čokolada rastopi i da se dobije gusta kaša. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Na pari se umute 4 žumanca. Stavite u malu šerpu vodu da provi. Iznad vode stavite posudu sa žumancima i mutite ih sa šećerom u prahu. Mute se mikserom dok ne pobele.
Aromatizujte jednom kesicom vanilin šećera. U delovma, kašiku po kašiku, dodajte maslac, koji je bio na sobnoj temperaturi. Nakon njega, kašiku po kašiku dodaje i čokoladni krem.
Prilikom ređanja trote, pripremite posudicu sa 300 ml nezaslađenog mleka i u njega popotpite na kratko svaku piškotu. U mleko stavite rum ili konjak /alkoholno piće/.
U odgovarajući poslužavnik poređajte 8 piškota, potopljenih u mleko za osnovu. Odozgo nanesite sloj krema.
Preko krema stavite po 5 komada izlomljenih puslica i orasnica. Za sledeći red potopite svaku piškotu u mleko i stavite po jednu supenu kašiku od krema. Poređajte ih, uvijte u obliku spirale u kruh, zalepit ih jednu do druge.
Belanca umutite mikserom na niskoj brzini sa prsothvatom soli i kad se dobije sneg dodaje 100 g šećera. Nastavite da mešate dok se ne dobiju čvrsti vrhovi. Dodaje jednu kesicu šećera u prahu.
Na vatri, u maloj posudi, rastopite 200 g kristal šećera dok se ne dobije karamel. Dok je još topao sipajte ga u belanca. Mutite dok se ne dobije lep karamel krem.
Celu tortu prekijte, kašiku po kašiku, smesom od belanaca i karamele.
Izlomite karamel table od kikirikija, tako što iz izlomite čekićem, treba da budu u celofanu da izađu. Sa ovim krokanom od kikirikija pospite trotu da strane.
Ukrasite sa nekoliko malih puslica i čokoladnim tartufima.