Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Vratne šnicle sa mlečnim sosom iz tiganja

Vratne šnicle sa mlečnim sosom iz tiganja

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Vratne šnicle sa mlečnim sosom iz tiganja
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Samo je jedna stvar ukusnija od šnicle od vrata i to je šnicla od vrata sa mlečnim sosom"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 1 kg
  • biber - 1 kašičica, miks (beli, roze, crn)
  • masline - 200 g zelene sa paprikom
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja (može i voda)
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 3 supene kašike
  • bujon - 1/2 kockice, od povrća
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjski vrat na šnicle srednje debljine i izlupajte ih. Začinite solju i miksom bibera (crni, roze i beli). Ostavite da se začine dok pripremate sos.

U dubokoj posudi propržite brašno dok ne dobije zlatnu boju, sipajte sveže mleko uz neprestano mešanje dok se ne dobije željena gustina.

Umutite kiselo mleko i dodajte lagano u sos.

Možete dodati i kockicu bujona da se začini i sok od pola limuna. Pre nego što isključite dodajte isečene zelene masline.

Šnicle pržize na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju, prilikom serviranja možete da prelijete sos, a može da bude i sa strane sa kriškom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: