Domaće posne gurabije sa urmama

07/11/2017
"Ukusno i posno - jedite do mile volje i neka vas uopšte ne zanimaju kalorije "
Priprema20 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno32 min.
Porcije36
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 287
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 130 g, fine
  • integralno brašno - 130 g, pšenično
  • orasi - 100 g
  • urme - 15 komada, prirodne
  • smeđi šećer - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 2 kesice
  • ulje - 100 ml
  • gazirana voda - 100 ml
  • šećer u prahu - 1 supena kašika, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ove ukusne gurabije se pripremaju veoma jednostavno i brzo. U posudi pomešajte brašno, ovsene pahuljice i orahe, krupnije isečene.

Dodajte šećer i prašak za pecivo i pomešajte suve sastojke. Odvojite koštice od urmi.

Urme uvaljajte u brašno da se ne lepe po rukama i makazama ih sitno isecite, što može sitnije. Dodajte vanilu, ulje i gaziranu vodu, promešajte i sjedinite sastojke.

Dobija se lepljivo testo. Pospite sto sa 2-3 supene kašike belog brašna i sipajte smesu, a posle mesite da pokupite brašno i da vam u rukama ostane glatko testo.

Isecite ga na dva dela i razvucite kao fitilj prečnika 4-5 cm. Nožem isecite dva fitilja na komade po 1 cm. Dobijene loptice oblikujte tako što ih pritisnete dlanovima da se dobiju keksići.

Poređajte ih na papir za pečenje u veliki pleh i rerne.

Prethodno ugrejte rernu na 180 stepeni i stavite keksiće da se peku 12 minuta. Ja sam ih pekla sa venilatorom. Dok su još topli ih pospite sa malo šećera u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar