Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Posne gurabije sa tahinijem

Posne gurabije sa tahinijem

LiudmilaLiudmila
Inovator
5552081k
Posne gurabije sa tahinijem
Fotografije: Liudmila
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
25
"Sjajne posne gurabije sa tahinijem, odgovarajuće za post i veganski režim ishrane!"

Potrebni sastojci

  • tahini - 3 supene kašike
  • topla voda - 100 ml
  • šećer - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 10 g
  • fine ovsene pahuljice - 4 supene kašike
  • belo brašno - 2 šolje
  • ulje - 2 supene kašike
  • šećer u prahu - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Tahini može biti raznih vrsta, od kikirikija, lešnika, susama. Mogu se pomešati i dve vrste tahinija.

U duboku posudu se stavljaju tahini, topla voda, šećer, prašak za pecivo i mešaju se. Ne dodaje se masnoća u ovoj etapi, zato što je tahini dovoljno masan.

Kada se sastojci dobro pomešaju, dodaju se ovsene pahuljice i brašno. Meša se kašikom.

Testo se sakuplja u loptu i dodaju se dve kašike ulja, tako se testo ne lepi.

Oblikuju se loptice veličine oraha i ređaju se gurabije na papir za pečenje u tepsiju rerne.

Posni kolačići se peku na 180 stepeni dok ne budu gotovi, otprilike 15 minuta. Ali zavisi od rerne, nadgledamo ih.

Gotove gurabije posipamo šećerom u prahu po želji,

Sjajne posne gurabije sa tahinijem, odgovarajuće za post i veganski režim ishrane!

Pogledajte još omiljene gurabije sa limunom, takođe pogledajte kako se pravi savršeno testo za gurabije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: