Način pripreme
Tahini može biti raznih vrsta, od kikirikija, lešnika, susama. Mogu se pomešati i dve vrste tahinija.
U duboku posudu se stavljaju tahini, topla voda, šećer, prašak za pecivo i mešaju se. Ne dodaje se masnoća u ovoj etapi, zato što je tahini dovoljno masan.
Kada se sastojci dobro pomešaju, dodaju se ovsene pahuljice i brašno. Meša se kašikom.
Testo se sakuplja u loptu i dodaju se dve kašike ulja, tako se testo ne lepi.
Oblikuju se loptice veličine oraha i ređaju se gurabije na papir za pečenje u tepsiju rerne.
Posni kolačići se peku na 180 stepeni dok ne budu gotovi, otprilike 15 minuta. Ali zavisi od rerne, nadgledamo ih.
Gotove gurabije posipamo šećerom u prahu po želji,
Sjajne posne gurabije sa tahinijem, odgovarajuće za post i veganski režim ishrane!
Pogledajte još omiljene gurabije sa limunom, takođe pogledajte kako se pravi savršeno testo za gurabije.