bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Punjene jabuke u rerni

Punjene jabuke u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Punjene jabuke u rerni
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
19/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
"Slatkoća od koje ne možemo da pobegnemo"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 8 komada, veće
  • krem sir - 250 g
  • med - 4 kašike
  • orasi - 2 šake
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite jabuke.

Odsecite gornji deo jabuke, odstranite semenke.

Izdubite svaku jabuku i sačuvajte unutrašnjost voća.

U posudi pomešajte narendanu unutrašnjost jabuka, sir, istucane orahe, cimet i med, promešajte u ujednačenu smesu.

Napunite jabuke do gore njom i stavite ceo orah preko nje.

Poređajte jabuke u posudu za pečenje i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni, pecite aromatične punjene jabuke oko 35 minuta.

Po želji pospite punjene jabuke u rerni šećerom u prahu pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: